Bu yıl “Geleceği Değiştirenler” mottosuyla düzenlenen Big Bang Startup Challenge, 7-8 Aralık 2022 tarihlerinde Uniq İstanbul’da gerçekleşti. Üniversitelerin girişimcilik kuluçka merkezleri arasında dünyada ilk beşte yer alan İTÜ Çekirdek bünyesindeki yılın en iyi girişimlerinin belirlendiği etkinlik yine büyük bir heyecan ve coşkuya sahne oldu. Etkinlik bu yıl 11. yaşını kutladı ve ilk defa iki gün olarak düzenlendi. İlk gün, yıl boyu süren jüri süreçleri sonucu belirlenen en iyi 71 girişim sahne aldı. Etkinliğin ikinci gününde ise bu yılın en başarılı ‘Top 20’ girişimi sahnede sunumlarını yaptı ve devamında ödül töreni gerçekleşti.

INSURTECH SAHNESİ SES GETİRDİ

Etkinlikteki insurtech sahnesinin sigortacılar için ayrı bir yeri vardı. Bu yıl 13 girişim insurtech sahnesinde sunumlarını gerçekleştirdi. 3. yılını tamamlayan İTÜ Çekirdek Insurtech Programı, ülkemiz insurtech ekosisteminin oluşumu açısından çok önemli bir etki yaratıyor.

Insurtech sahnesi girişim sunumlarından önce konuşmasını gerçekleştiren İTÜ Çekirdek Insurtech Program Danışmanı Okan Utkueri, “Sektörün geleceğe hazırlanması ve uyumlanması adına çok önemli katkılar sağlayan bu program 3 yılda çok önemli bir etki yarattı. Insurtech sunumları öncesi açılış konuşması için sahnede yer almak mutluluk verici. Bu alandaki girişimleri heyecanla dinledik. Her büyük hayalin gerçekleşmesi için çok güçlü hayal ortaklarına, destekçilere ihtiyaç var. Bu süreçteki emekleri için ARI Teknokent ekibine, paydaş şirketlere, mentor ve eğitmenlere çok teşekkür ederim” diye konuştu. İTÜ ARI Teknokent Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz ise, “2019 yılında sigorta sektörünün ihtiyaçlarına nasıl değinebiliriz, nasıl inovatif çözümler üretebiliriz motivasyonuyla yola çıkmıştık. Çıktığımız bu yolda şu anda 6 paydaş kurumumuzla, mentorlarımızla, Insurtech Program Danışmanımız Okan Utkueri’nin değerli katkılarıyla sigorta teknolojileri dikeyinde girişimlerimizi var gücümüzle destekliyoruz. Hayatın her alanına dokunan girişimcilerimizi, 2023’te de İTÜ Çekirdek’e davet ediyor; sigorta sektörünün lideri paydaşlarımızla beraber onlara destek olmak üzere şimdiden sabırsızlanıyoruz” açıklamasında bulundu. Etkinlikte diğer sektör dikeylerinde yer alsalar dahi, birçok girişimcinin sigortacılık alanına olan ilgileri ve planlarının olması dikkat çekti. Girişimciler nezdindeki insurtech farkındalığının ciddi oranda artmasında programın etkisinin yadsınamayacağı görülüyor. Sigortacılığın geniş ürün yelpazesi dikkate alındığında, sektörün ne denli büyük bir etki alanı ve erişim gücüne sahip olduğu net olarak gözlemleniyor.

Kaynak: https://sigortacigazetesi.com.tr/girisim-ekosisteminin-nabzi-big-bang-2022de-atti/