Yeni yayınlanan Mapfre’2023 Ekonomi ve Sanayi Görünümü’ raporu, bazı sektörlerde yavaşlama yaşansa da sigorta sektörü için fırsatlar öngörüyor.

Raporda, küresel ekonomik büyümenin geçen yıl Ekim ayındaki son tahminin onda yedisi altında yüzde 2’ye yavaşlayacağı öngörülürken, bu yılki küresel büyümenin büyük çoğunluğunun Asya’dan geleceği de belirtiliyor.

Mapfre, hayat sigortacılarının yararlanacağını söylüyor

Görünüm raporu ayrıca küresel ekonomik ortamın sigorta sektörünün performansını nasıl etkileyeceğine dair bir analiz de içeriyor. Veriler, hayat sigortacıları başta olmak üzere bir bütün olarak sektörün 2023’te daha sıkı para politikası ve yatırım fırsatlarından yararlanabileceğini gösteriyor.

 

Mapfre uzmanları ayrıca, pazarın 2023’te iş geliştirme açısından daha fazla zorlukla karşılaşacağına inanıyor. Bunun daha çok gelişmekte olan ülkelerde görüleceğini tahmin ediyor.

Bununla birlikte uzmanlar, daha yüksek faiz oranlarıyla birleşen daha sıkı para politikası, ekonomik gerilemenin neden olduğu olumsuz etkileri kısmen dengeleyerek, tasarrufa dayalı hayat sigortası işini geliştirmeye devam edeceğini öngörüyorlar.

Sigorta portföy yatırımları da 2023’te büyüyecek gibi görünüyor

Rapor ayrıca, sigorta portföy yatırımlarının bu yıl büyüyeceğini ve teknik kârlılığını destekleyeceğini öngörüyor.

Yeni açıklanan rapor hakkında konuşan Mapfre Ekonomi Analiz, Sektörel Araştırma ve Düzenleme Direktörü Ricardo González, tahvil faizlerindeki artışın ve hisse senedi performansının sigorta şirketlerinin bilançoları üzerindeki olumsuz etkisinin ABD tarafından emildiğini söyledi. Hayat sigortası tasarruf işi ve faiz oranı garantili geleneksel yıllık emeklilik ortamının gelişmeye devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: https://www.bloomberght.com/mapfre-2023-de-sigorta-sektoru-icin-firsatlar-ongoruyor-2323795